Japansko iscrtavanje obrva

Ako ste i vi jedna od onih osoba kojima ide na živce svakog dana popunjavati obrve i uređivati ih, a pretanke su ili vam se ne sviđa njihov oblik da biste ih ostavili tako kako jesu, idealno rješenje za vas je japanska metoda iscrtavanje obrva poznato i kao microblading.

Što je to japansko iscrtavanje obrva?

Japansko iscrtavanje obrva polutrajna je metoda popunjavanja i oblikovanja obrva koja im daje punoću i prirodan izgled. Neki ovaj tretman nazivaju i „tetoviranjem obrva“, no to nije utemeljeno jer tako obrađene obrve traju do godinu dana, nisu u potpunosti trajne. Obrve nakon tretmana dobivaju prirodan izgled, a više nemate brige da ih svakog dana trebate ponovno crtati te možete biti sigurni da će njihov oblik i boja ostati jednak i kada se kupate u bazenu i moru ili ste u sauni ili teretani.

Ova metoda ima podrijetlo u Kini i Japanu, kao što i samo ime govori, a tamo su si žene međusobno iscrtavale obrve nožićima i iglicama, što je dovelo do čestih infekcija i zbog toga su prekinule raditi to kod kuće i razvilo se kao usluga u kozmetičkim salonima. Možete biti sigurni da danas nema opasnosti od infekcije jer se sve radi po visokim zdravstvenim i higijenskim standardima.

Kako izgleda cijeli postupak?

Kozmetičarka će prvo poslušati vaše želje te zatim olovkom nacrtati obrve koje odgovaraju vašem obliku licu. Tada možete i vidjeti kako će one izgledati na kraju i to je vrijeme kada možete prigovoriti i promijeniti nešto.

Za rad se koristi mali nožić koji na sebi ima nekoliko sitnih iglica, on se uranja u pigment i zatim se obrve iscrtavaju s njime. Ako ste osjetljivi na bol, na kožu se prije postupka može nanijeti anestetik u obliku kreme. Cijeli postupak nije jako bolan, kao u trenutku kada čupate obrve pincetom, no ovisi o svakoj osobi.


Nakon iscrtavanja obrve se premažu bojom. Boje za obrve miješaju se tako da se dobije nijansa koja odgovara boji vašeg tena i prirodnoj boji obrva.
Obrve nakon tretmana izgledaju gusto i tamno, no takav učinak ubrzo nestane i nakon tjedan dana imate rezultat koji ste željeli.

Nakon tretmana, obrve je potrebno često prati i njegovati posebnom kremom koja se dobije u salonu jer se tada vaša koža regenerira i potrebno ju je njegovati.
Prvih desetak dana ne preporučuje se kupanje, sunčanje ili solarij. Korekcije se mogu raditi po potrebi, da se popune eventualne praznine ili nedostaci.

Ako se odlučite za ovu metodu popunjavanja i iscrtavanja obrva, Kozmetički salon Kaori odličan je izbor za vas. Prepustite se u ruke stručnjaka koji će vam pružiti vrhunsku uslugu koristeći kvalitetnu kozmetiku i time vam olakšati svakodnevnu rutinu.